Not known Facts About erken doğum tehdidi şikayet
Not known Facts About erken doğum tehdidi şikayet
Blog Article
Yasal Uyarı: Bu World-wide-web sitesi tıbbi bir gardenım veya tıbbi değildir alet. Bir sağlık sorunu durumunda, doktor.
Uzmanlar tarafından son yıllarda arttığı belirtilen dış gebelik neden olur, nasıl anlaşılır ve tedavi şekli nasıldır gibi pek çOkay soru, bebek sahibi olmak isteyen kadınların aklına takılan sorular arasında yer alır. Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanları Dış gebelik belirtilerinin, herhangi bir hamile kadınla aynı belirtileri yaşayan kadınların bedenlerinde gözlemlediğini belirtilirlerken, dış gebeliğin normal gebelikten ayrılan en önemli belirtisinin adet kanamasının aksaması ve twelve hafta içerisinde anne adayında ortaya çıkan farklı belirtiler olduğunu ifade ederler.
Dış gebelik erken teşhis edilirse tedavi seçenekleri ve olası riskler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek mümkün olabilir.
Dış gebeliğin tehlikelerinden korunmanın en kolay yolu adet gecikmesi olduğunda vakit kaybetmeden doktora gitmektir. Bu sayede en erken zamanda saptanan dış gebelik kadına ve tüplere zarar vermeden tedavi edilebilir.
Bu tedavi yönteminde doktorunuz sizing bu ilacı enjekte eder ve kullanım için hastanede kalmanız gerekebilir. Ayrıca ilacın etkili olup olmadığını belirlemek için düzenli kan testlerine ihtiyaç duyulur ve sıkı takibe alınmalısınız. Eğer ilaç tedavisi başarılı olursa, cerrahi müdahaleye gerek kalmaz.
Ancak doktor bireyi sadece pelvik muayene ederek dış gebeliği teşhis edemez. Dış gebelik teşhisinin konması için kan testlerine ve ultrasona ihtiyaç vardır.
Kadınlarda normal yollarla ya da tüp bebek tedavisi ile döllenme sağlandıktan sonra doğumun sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için bazı adımların ve süreçlerin gerçekleşmesi beklenir. Bu süreçlerden biri de döllenmiş yumurtanın yani embriyonun doğru bir şekilde anne karnı içerisine yani rahme yerleşmesidir. Olması gereken yani sağlıklı bir gebelik oluşumunda embriyo rahim içerisinde daha fazla bilgi bulunan endometriyum tabakasına tutunur ve doğuma kadar burada gelişmeye devam eder.
Dış gebeliği teşhis etmek için doktor birkaç test yapacaktır. Bu bir pelvik muayene ve hamileliğin onaylanmasını içerebilir. Bu testler aşağıdakiler gibidir:
Dış gebelik nadir durumlarda kendiliğinden sonlanabilmektedir. Erken teşhislerde medikal ilaç tedavisi ile sonlandırılmakta bazen de cerrahi işlem gerekebilmektedir.
Dış gebelik normal gebelik gibi sağlıklı ilerleyemez. Döllenmiş yumurta hayatta kalamaz ve büyüyen doku tedavi edilmezse hayatı tehdit eden kanamalara neden olabilir.
Ektopik gebelik yaklaşık olarak her eighty gebelikten birini etkiler ve bazı kadınlar için hayati tehlike oluşturabilir. Normal hamilelik belirtileri ile benzerlik göstermesi sebebiyle ektopik gebeliğin farkına varılması genellikle zordur. Ektopik gebeliğin tehlikelerinden korunmanın en iyi yolu adet gecikmesi durumunda hemen doktora başvurmaktır. Bu şekilde erken teşhis edilen ektopik gebelik kadına ve fallop tüplere zarar vermeden tedavi edilebilir.
Bununla beraber bazı durumların da dış gebelik yaşanma ihtimalini artırdığından bahsederler. Söz konusu durumlar ise şöyle sıralanır;
Tüp bebek tedavisinde embriyo transferinden 12 gün sonra gebelik oluşumunun kontrolü için kan testleri yapılmaktadır. Bu kan testinde değerlere bakılarak gebeliğin oluşumu takip edilir. İlk testten yaklaşık olarak forty eight saat sonra yapılan ikinci bir test ile tekrar değerler kontrol edilir.
Normal bir gebelikte embriyo rahim duvarına implantasyon yaptığında etrafını saran bir kese oluşur ve bu kesenin içinde embriyo büyür.